ریزش شدید مو

ریزش مو | علت + درمان

فهرست مطالب

ریزش مو به میزان مشخص در طول روز، امری کاملاً طبیعی است اما ریزش موها بیش از حد طبیعی، یک مشکل و اختلال شایع است که می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. به عبارت دیگر، در اکثر موارد ریزش مو موقتی است و به خودی خود برطرف می شود ولی در برخی موارد، ممکن است دائمی باشد.

علت ریزش مو

ژنتیک

 ژنتیک یکی از شایع ترین دلایل ریزش موهای سر است؛ ریزش موی ارثی، که به نام آلوپسی آندروژنیک نیز شناخته می شود، یک اختلال ژنتیکی است که در آن بدن بیش از حد هورمون های مردانه تولید می کند. این هورمون ها می توانند فولیکول های مو را کوچک کنند.

هورمون ها

 تغییرات هورمونی نیز یکی از علل ریزش موهای سر می باشد؛ به عنوان مثال، زنان در دوران بارداری، یائسگی و پس از زایمان ممکن است دچار ریزش مو شوند. همچنین، زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) نیز ممکن است دچار ریزش های مثطعی یا وسیع مو شوند.

بیماری ها

برخی بیماری ها نیز می توانند باعث ریزش‌مو شوند؛ به عنوان مثال، بیماری های خودایمنی مانند آلوپسی آره آتا، آلوپسی توتالیس و آلوپسی یونیورسالیس می توانند باعث ریزش موی سکه ای، ریزش موی کامل سر و ریزش موهای کامل بدن شوند. به علاوه، بیماری هایی نظیر تیروئید نیز می توانند از علل ریزش شدید مو باشند.

داروها

داروهای مختلفی وجود دارد که ریزش مو را به عنوان بخشی از عوارض خود به همراه دارند. به عنوان مثال، داروهای شیمی درمانی، داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد التهابی و داروهای فشار خون بالا در ریزش مقطعی یا دائمی موهای سر تاثیر گذار هستند.

عوامل محیطی

عوامل محیطی مانند استرس، رژیم غذایی نامناسب، کمبود ویتامین و مواد معدنی، آلودگی هوا و قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید نیز می توانند باعث ریزش شوند.

سبک زندگی

سبک زندگی نامناسب از دیگر علل ریزش مو می باشد. برای مثال، سیگار کشیدن، مصرف الکل بیش از حد، کم خوابی و کم تحرکی می توانند باعث ریزش‌مو شوند.

برای تشخیص علت ریزش موهای سر، پزشک یا متخصص پوست و مو معاینه فیزیکی انجام می دهد و سوالاتی در مورد سابقه پزشکی و خانوادگی فرد می پرسد. همچنین، ممکن است آزمایش های خونی یا سایر آزمایشات تشخیصی برای بررسی سایر علل احتمالی ریزش مو تجویز شود.

علائم ریزش مو

بارزترین علائم ریزش موهای سر می تواند به شرح زیر باشد:

  • ریزش بیش از حد مو
  • نازک شدن تدریجی موهای بالای سر
  • طاسی

روش‌ های جلوگیری از ریزش مو

روش‌های پیشگیرانه برای جلوگیری از ریزش‌مو عبارتند از:

  • از موی سالم به خوبی مراقبت کنید؛ از محصولات آرایشی موی ملایم استفاده کنید، موهای خود را بیش از حد رنگ  و دکلره نکنید و اتو کشیدن مو را محدود کنید.
  • یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید، به اندازه کافی بخوابید و از استرس دوری کنید.
  • اگر دچار بیماری‌ های زمینه‌ای مانند بیماری‌ های خودایمنی، کم خونی یا مشکلات تیروئیدی هستید، تحت درمان قرار بگیرید.

روش‌های مراقبت از مو

مراقبت از موی سالم می‌تواند به جلوگیری از ریزش شدید مو کمک کند. در اینجا چند نکته برای مراقبت از موی سالم آورده شده است:

  • از محصولات آرایشی موی ملایم استفاده کنید، محصولات آرایشی موی حاوی مواد شیمیایی مضر می‌توانند به مو آسیب برسانند و باعث ریزش‌مو شوند.
  • موهای خود را بیش از حد رنگ نکنید، دکلره نکنید و اتو کشیدن مو را محدود کنید. رنگ کردن، دکلره کردن و اتو کشیدن مو می‌توانند به مو آسیب برسانند و باعث ریزش موهای سر شوند.
  • موهای خود را به طور منظم کوتاه کنید، کوتاه کردن مو می‌تواند به از بین بردن موهای آسیب دیده کمک کند و باعث رشد مجدد مو شود.
  • از شامپو و نرم‌ کننده مناسب برای نوع موی خود استفاده کنید تا به حفظ سلامت مو کمک کنند.
  • موهای خود را به طور مرتب شانه کنید؛ شانه کردن مو به طور مرتب می‌تواند به توزیع روغن طبیعی مو در سراسر مو کمک کند و از گره خوردن مو جلوگیری کند.

حفظ سلامت عمومی نیز می‌تواند به جلوگیری از ریزش موهای سر کمک کند. در اینجا چند نکته برای حفظ سلامت عمومی آورده شده است:

  • یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید زیرا به تأمین مواد مغذی مورد نیاز مو کمک کند.
  • به اندازه کافی بخوابید؛ خواب کافی برای رشد مو ضروری است.
  • استرس می‌تواند باعث ریزش مو شود؛ از استرس دوری کنید. 

درمان ریزش مو

درمان ریزش‌مو

درمان ریزش مو به علت آن بستگی دارد؛ در برخی موارد، ریزش مو بعد از مدتی برطرف می شود ولی در سایر موارد، درمان های مختلفی وجود دارد که می تواند به کاهش یا توقف ریزش مو کمک کند. برخی از درمان های ریزش مقطعی یا وسیع مو عبارتند از:

  • داروهای موضعی: داروهای موضعی مانند ماینوکسیدیل (Rogaine) و فیناستراید (Propecia) می توانند به رشد مجدد مو به صورت مقطعی کمک کنند ولی دارای عوارض زیادی می باشند.
  • یکی از راه‌ های کمک به رشد و جلوگیری از ریزش شدید مو انجام مزوتراپی مو و هورمون تراپی (HRT) می باشد؛ HRT یک درمان رایج و بسیار موثر برای برخی از زنان است.
  • جراحی: جراحی کاشت مو یک روش دائمی برای درمان ریزش های وسیع مو است.

نتیجه‌گیری

در این مقاله با علل و علائم ریزش مو آشنا شدیم؛ برای درمان دائمی ریزش های وسیع مو می توانید از خدمات هیتا کلینیک، استفاده کنید. می توانید در صورت نیاز، جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر درباره کاشت مو با شماره تماس 09353534239  با متخصصین ما ارتباط برقرار نمایید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top